Gratis terugsturen | 30 dagen bedenktijd | Altijd bereikbaar | Gratis verzending vanaf € 20 | Achteraf betalen | Vandaag besteld, morgen al in huis!*

Zoek hier ebooks!

Gelijkaardige ebooks

Boom Juridische studieboeken - Actie en reactie

Juristen krijgen vaak het verwijt dat ze niet weten wat er in de maatschappij leeft. De wereld van het recht heeft zo zijn eigen wetmatigheden, zijn eigen logica en zijn eigen systeem. In deze inleiding in de rechtssociologie wordt een brug geslagen tussen de samenleving en die wereld van het recht. Centraal staat daarbij de betekenis van recht, geld en politiek in de consumptiemaatschappij. Nick Huls analyseert van hieruit de ontwikkelingen in Nederland vanaf 1968 en bespreekt aan de hand van empirisch onderzoek de gevolgen voor de rechtsstaat, wetgeving, advocatuur en rechterlijke macht.

Zo biedt de totstandkoming en sociale werking van onder andere de Wet op de kansspelen en de Wet schuldsanering natuurlijke personen inmiddels een inzicht in Nederlandse wetgevingspraktijken en zijn er door de commercialisering van de advocatuur dreigingen, maar ook kansen ontstaan, bijvoorbeeld in de Dexia-affaire. Verder blijkt de rechterlijke macht eindelijk uit haar ivoren toren te komen en moet zij zich maatschappelijk verantwoorden. De maatschappelijke effectiviteit van de juridische aanpak van schulden in Nederland wordt besproken door de benadering van de wetgever, rechters en hulpverleners kritisch te beschouwen.Ten slotte neemt Huls ook de rol van de verzekeraars onder de loep: hun rol wordt behandeld tegen de achtergrond van de risicomaatschappij in de global village.

Goedkoopste prijs: € 7.5

Koop nu online!

1 - 8 dagen