Gratis terugsturen | 30 dagen bedenktijd | Altijd bereikbaar | Gratis verzending vanaf € 20 | Achteraf betalen | Vandaag besteld, morgen al in huis!*

Zoek hier ebooks!

Gelijkaardige ebooks

Einstein & ElisabethHij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won dankzij zijn relativiteitstheorie. Zij was een nichtje van de sprookjesachtige Oostenrijkse keizerin Sissi, en koningin van België. Hij shockeerde de wereld met zijn protest tegen de atoombom, die zonder zijn baanbrekend onderzoek nooit had bestaan. Zij shockeerde de wereld met haar bezoeken aan communistisch China en de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog. In turbulente tijden, getekend door economische crisis en oorlog, vonden Einstein en koningin Elisabeth elkaar. Twee excentriekelingen die een passie deelden voor muziek, kunst, wetenschap, politiek... Ze speelden samen viool, correspondeerden begeesterd over wat hen dreef in het leven, respecteerden en bewonderden elkaar.
Met groot inlevingsvermogen vertelt Rosine De Dijn over de ongewone vriendschap tussen 'het gekke genie' en 'de rode koningin', die bijna 30 jaar duurde. Haar boek verschijnt exact 100 jaar na de relativiteitstheorie en 50 jaar na het overlijden van koningin Elisabeth.

Normale prijs: € 22.5

Goedkoopste prijs: € 9.9

Koop nu online!

5 - 6 dagen