Gratis terugsturen | 30 dagen bedenktijd | Altijd bereikbaar | Gratis verzending vanaf € 20 | Achteraf betalen | Vandaag besteld, morgen al in huis!*

Zoek hier ebooks!

Gelijkaardige ebooks

Hitler, de Duitsers en de Holocaust

Hitler, de Duitsers en de Holocaust is het indrukwekkende resultaat van jarenlang historisch onderzoek naar nazi-Duitsland door een van de meest vooraanstaande historici. In dit boek staan de belangrijkste en invloedrijkste aspecten van Kershaws werk over de Holocaust voor het eerst bij elkaar. Nauwgezet en vanuit verschillende invalshoeken schrijft Kershaw over zijn drie belangrijkste onderzoeksthema’s: Hitler en de Endlösung, de opvattingen van de Duitse bevolking en de positie van de Joden in nazi-Duitsland, en de Holocaust in de geschiedschrijving. Hij sluit af met een deel gewijd aan de uniciteit van het nazisme.

Kershaw is een van de eersten die de sociale geschiedenis van het Duitse Rijk bestudeerd heeft en zijn hele loopbaan besteedde aan onderzoek naar de maatschappelijke oorzaken en gevolgen van de nazipolitiek. Zijn werk heeft veel licht geworpen op de manier waarop de houding van de Duitse bevolking de nazipolitiek wel of niet heeft vormgegeven.

Ian Kershaw is een vooraanstaand historicus en hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de universiteit van Sheffield. Hij geldt als één van de meest prominente onderzoekers van nazi-Duitsland ter wereld, in het bijzonder vanwege zijn magistrale tweedelige biografie van Adolf Hitler, Hitler, 1889-1936: Hoogmoed en Hitler, 1936-1945: Vergelding (Spectrum, 2000)

Goedkoopste prijs: € 59.95

Koop nu online!

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis