Gratis terugsturen | 30 dagen bedenktijd | Altijd bereikbaar | Gratis verzending vanaf € 20 | Achteraf betalen | Vandaag besteld, morgen al in huis!*

Zoek hier ebooks!

Gelijkaardige ebooks

Witte zwanen, zwarte zwanen

In 1983 bleek een kleine basisschool in Rotterdam na de zomervakantie opeens een school te zijn met grotendeels Marokkaanse en Turkse leerlingen.
Hun vaders, die toen nog gastarbeiders heetten, hadden massaal hun gezin meegenomen naar Nederland. Het bleef niet bij deze ene 'zwarte' school. Ruim 25 jaar later heeft Nederland een van de meest gesegregeerde onderwijssystemen van Europa.

In Witte zwanen, zwarte zwanen beschrijft onderzoeksjournalist Anja Vink het ontstaan en de gevolgen van deze onderwijssegregatie. Ze laat beleidsmakers aan het woord, volgt docenten en hun leerlingen en graaft in dossiers.
Daarbij gaat ze geen taboe uit de weg: versterkt het Nederlandse schoolsysteem niet juist de achterstanden van leerlingen? Hebben we het wel over het juiste onderwerp als we het hebben over zwarte scholen?
Gaat het eigenlijk niet over de nieuwe scholen voor de armen van de eenentwintigste eeuw? Vink laat zien hoe de segregatie in stilte groeit en wat
de gevolgen zijn voor de leerlingen, de scholen en onze maatschappij.

Goedkoopste prijs: € 18.99

Koop nu online!

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis