Gratis terugsturen | 30 dagen bedenktijd | Altijd bereikbaar | Gratis verzending vanaf € 20 | Achteraf betalen | Vandaag besteld, morgen al in huis!*

Zoek hier ebooks!

Gelijkaardige ebooks

Zo lees je de jaarrekening

Zo lees je de jaarrekening 1e druk is een boek van Philip L. Ferwerda uitgegeven bij Eburon Business. ISBN 9789059726918

Zou de jaarrekening er niet zijn geweest dan moest hij uitgevonden worden. Want je kunt de financiële positie van een bedrijf of instelling alleen maar kennen via de jaarrekening. Zo is de winst- en verliesrekening een schatkamer vol informatie over omzet en resultaat, over de financieringsruimte en over de liquiditeit. De balans geeft niet alleen inzicht in het kapitaal en de financiering ervan, maar ook in de financiële risico's die het bedrijf of de instelling loopt. En het kasstroomoverzicht geeft onbarmhartig weer wat er in het afgelopen boekjaar met het geld is gedaan.
Dit boek geeft het gereedschap om in de jaarrekening de antwoorden te vinden op vragen als:
- Is het resultaat toereikend? Hoe verbeter je het resultaat?
- Hoe groot is de kredietruimte nodig voor het aantrekken van langlopende leningen?
- Waar kijken geldschieters naar?
- Heeft het bedrijf voldoende eigen vermogen?
- Is de liquiditeit in orde?
Hiernaast geeft het boek nuttige aanbevelingen om calamiteiten het hoofd te bieden, zodat het bedrijf of de instelling weer in het goede spoor kan worden getrokken.
Philip L. Ferwerda combineerde zijn werk als extern accountant van de Amsterdamse Effectenbeurs met dat van docent Financiering aan de Universiteit van Amsterdam. Van zijn hand verscheen eerder 'Modern beleggen voor iedereen' (Eburon, 2008).

Goedkoopste prijs: € 19.5

Koop nu online!

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis